Αξιοθέατα

Ολόκληρη η περιοχή είναι ένα αξιοθέατο, ένα καταφύγιο ομορφιάς. Οι επιλογές είναι στην κυριολεξία άπειρες και η μια καλύτερη από την άλλη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάθε επισκέπτης θα μείνει ικανοποιημένος.

Γύρος της λίμνης Πλαστήρα: 
 Η λίμνη Πλαστήρα, όραμα του στρατηγού και πρωθυπουργού Ν. Πλαστήρα, ολοκληρώθηκε το 1960 με την κατασκευή τσιμεντένιου φράγματος στη θέση Κακαβάκια. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 750μ. και απλώνεται σε έκταση 25.000στρ. Ο γύρος της λίμνης είναι μια διαδρομή περίπου 60χλμ., μέσα από ελατοδάση, παραλίμνιες διαδρομές και γραφικά χωριά. Νεοχώρι, Κερασιά, Καλύβια Πεζούλας, το φράγμα.

Επισκέψεις σε μοναστήρια εκκλησίες:
Η Παναγιά η Πελεκητή: η ιερά μονή Πελεκητής βρίσκεται σε υψόμετρο 1400μ. και είναι χτισμένη μέσα σε μια απότομη βραχώδη πλαγιά, κυριολεκτικά κρεμασμένη στο κενό. Χτίστηκε το 1529 και έχει δυο ναούς. Η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό της μονής είναι μυστηριακή και υποβλητική και η επίσκεψή σας εκεί θα σας μείνει αξέχαστη.

Η μονή Κορώνης: Ιδρύθηκε μετά από την ανακάλυψη στο μέρος της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας το 1123 επί αυτοκράτορος Ιωάννου του Κομνηνού. Καταστράφηκε και ξαναχτίστηκε το 1500. Οι αγιογραφίες της Μονής από το 1587 είναι έργο του Μοναχού Δανιήλ. Το ξυλόγλυπτο τέμπλο είναι έργο των αρχών του 1700. Στη μονή μαρτύρησε ο Άγιος Σεραφείμ η τίμια κάρα του οποίου βρίσκεται στην μονή.

Η Ιερά μονή Αγίου Γεωργίου στο Μαυρομάτι: είναι γνωστή σαν Ιερά μονή Καραϊσκάκη γιατί στο σπήλαιο που βρίσκεται κοντά στη μονή γεννήθηκε το 1782 ο μεγάλος ήρωας. Είναι ναός μονόκλιτος αθωνίτικου τύπου, με στέγη που δεν συνηθίζεται στην Ελλάδα.

Η Ιερά μονή Αγίας Τριάδας Δρακότρυπας: Από τα σηματνικότερα μνημεία της περιοχής. Σήμερα σώζεται μόνο το καθολικό και τοιχογραφίες του 18ου αιώνα.

Τουριστικοί προορισμοί:
Τα Μετέωρα, η Ελάτη, το Περτούλι, η λίμνη Πλαστήρα, η Αργιθέα, η Ιθώμη και τόσες άλλες όμορφες περιοχές βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το Μουζάκι προσφέροντας μια ενδιαφέρουσα γνωριμία με τον πολιτισμό την παράδοση και την ιστορία του τόπου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν ο Ιππικός όμιλος Λοξάδας, το Μουσείο Καναλίων, η σπηλιά στον Αγ. Ακάκιο, το Βυζαντινό κάστρο στο Φανάρι κ.α. Από τα νεότερα μνημεία αξιόλογο είναι το τοξωτό γεφύρι «Καμάρα» στο ρέμα της κορομηλιάς προς τις πηγές «Εννέα βρύσες» του Ανθοχωρίου οι οποίες βρίσκονται σε υψόμετρο 1500μ. Ο ποταμός Ανθοχωρίτης που διαπερνά το χωριό έχει άφθονο νερό και καταρράκτες σε κάποια σημεία του. Σε πολύ καλή κατάσταση διατηρείται και ο νερόμυλος του χωριού.

Πάρκα αναψυχής, Ζωολογικά πάρκα, περιβαλλοντικά κέντρα, τοπία φυσικής ομορφιάς και σημεία θέας. Οι λάτρεις της πεζοπορίας μπορούν να περπατήσουν στα μονοπάτια του χωριού Μαυρομμάτι, στα οποία περπάτησε ο αρχιστράτηγος του 21΄ Γ. Καραϊσκάκης, να επισκεφτούν τα «καραούλια του Καραϊσκάκη» και την σπηλιά που γεννήθηκε ο μεγάλος ήρωας.

Αγροικία Φώτη :: Κρυοπηγή Μουζακίου ΤΚ43060 Ν. Καρδίτσας :: Τηλ./Fax: 24450 42595