Τα καρύδια είναι ένας από τους πιο γευστικούς και τραγανούς ξηρούς καρπούς. Εκτός όμως από τη γεύση πολύ σημαντικά είναι και τα οφέλη που προσφέρουν στον οργανισμό μας.
Η όψη τους που εσωτερικά μοιάζει με ανθρώπινο εγκέφαλο είναι και η αιτία που τα καρύδια αποκαλούνται σύμβολο της “διανόησης”.
Είναι γνωστά για τα θρεπτικά συστατικά τους αλλά κυρίως για τα Ω3 λιπαρά οξέα που βοηθούν στη βελτίωση της υγείας. Επίσης, περιέχουν ένα σύνολο από βιταμίνες αντιοξειδωτικά και μέταλλα. Ο συνδυασμός αυτός βοηθάει στην καλύτερη εγκεφαλική λειτουργια και στην μείωση φλεγμονής στον εγκέφαλο.
Μια πολλή χρήσιμη ιδιότητα για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι ότι η τακτική κατανάλωση καρυδιών μειώνει την LDL (κακή χοληστερόλη) και αυξάνει τη HDL(καλή χοληστερόλη). Αυτό σημαίνει ότι το βοηθούν στη μείωση των καρδιαγγειακών προβλημάτων και των παθήσεων που καταλήγουν σε έμφραγμα, ή εγκεφαλικό επεισόδιο.
Τέλος, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες τα καρύδια έχουν μεγαλύτερο ποσοστό από πολυφαινόλες σε σχέση με άλλους ξηρούς καρπούς πράγμα που σημαίνει ότι βοηθούν το σώμα να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες.
Θρεπτική Αξία 30 g
Θερμίδες | 185 Kcal |
Λιπαρά | 18.5 g |
Πρωτεΐνες | 4.3 g |
Σάκχαρα | 0.7 g |
Υδατάνθρακες | 3.9 g |
Φυτικές Ίνες | 1.9 g |